Alusvaatteita isoille miehille

2516060369_db0f1705feAlusvaatteiden historia on peräisin jo luolamiesten ajoissa, tai näin ainakin uskotaan. Silloin ei vielä tunnettu nykyajan alusvaatteita vaan alaruumis verhottiin lannevaatteilla. Ja uskokaa tai älkää, naiset olivat nykyaikaisten alusvaatteiden edelläkävijöitä. Miehet kekkuloivat kommandoina eli ilman alusvaatteita kauan vielä sen jälkeen, kun naiset olivat pukeutuneet häveliäisyyssyistä alusvaatteisiin. Eikä miesten kalsarimuoti saanut nykyisiä piirteitään vasta kuin reilusti 1900-luvun puolella. Olihan jo tuota ennenkin jos jonkinlaista kalsaria, mutta värit ja mallit tulivat esille vasta toisen maailmansodan jälkeen, lähempänä 60-lukua. Tätä ennen alusvaatteiden värimaailma oli vain sitä samaa valkoista ja harmaata.
Miehille on olemassa monen mallisia alusvaatteita, puhutaan niistä sitten vaikka kalsareina. Joku voi tykätä löysemmästä bokserimallista, joka ei myötäile ihoa niin tarkasti vaan antaa sukukalleuksille enemmän liikkumavaraa, mutta nämä eivät ole niitä suosituimpia malleja ainakaan Suomessa. Ehkäpä niiden potentiaalisemmat markkinat ovat lämpimimmissä maissa, joissa hikoillaan paljon ja halutaan enemmän ilmaa myös alapäähän. Moni on varmaan nähnytkin kuvia miehistä näissä löysemmissä boksereissa, jotka housuivat yhdistettynä paljastavat ehkä hieman liikaakin. Myös Motley Denimin mallistossa näitä väljempiä boksereita on saatavilla, jos joku niistä tykkää, nimeltään relaxed fit. Kuten nimikin sanoo, karkeasti suomennettuna puhutaan rennommasta istuvuudesta ja sitähän ne juuri ovatkin.
Myös toisenlaiset bokserit ovat suosittuja ja ne ovat hieman tiukemmin istuvia. Niitä löytyy lyhemmällä lahkeella ja hieman pidemmällä ja kuten tuossa tuli mainittua, niin tänä päivänä niiden kuositkin ovat hieman iloisempia kuin ennen vanhaan. Tylsän yksivärisyyden rinnalle on tullut monenlaista muutakin kangasta ja on makuasia mistä kukakin tykkää. Boksereita voi olla joko napillisia malleja tai niitä, joissa sepalus on napitettu vain pelkästään siksi, että se toisi perinteiseen malliin jotakin hieman uutta. Etenkin kylmissä oloissa nämä ihonmyötäisemmät kalsarit ovat suosituimpia koska talvisaikaan ne tuovat kaivattua lisälämpöä. Pitkät kalsarit, siis aivan nilkkoihin asti ulottuvat ovat ehkä niitä aivan perinteisiä kotimaisia kalsareita, ja onpa niitä kutsuttu jopa seksintappajiksi naisten keskuudessa. Miksi? No, ehkä niiden käyttö ei ole sieltä seksikkäimmästä päästä, mutta mitäpä mies ei tekisi pitääkseen jalokivensä lämpimänä. Mutta seksikkyydestä puheen ollen, moni isompi mies voi tuntea itsensä hieman epäseksikkääksi katsoessaan kuinka miestenkin alusvaatteita tänä päivänä markkinoidaan. Malleina poseeraa yleensä tiukkakroppaisia adoniksia, joiden sixpackin jokainen lihas erottuu edukseen ja mieleen hiipii että naisilleko niitä boksereita markkinoidaan? Missä ovat ne tavalliset vatsakkaaat miehet näistä mainoksista, ne jotka niitä boksereita oikeasti käyttävät? Ehkä vielä joskus tulevaisuudessa näitäkin malleja alkaa näkymään, onhan naisillekin jo otettu käyttöön XL-mallit.
Kaikki eivät silti vieläkään tykkää bokserimallisista alushousuista ja mieluummin käyttävät lyhempää housumallia. Niissä ei ole lahkeita, vaan lahkeensuu nousee hieman korkeammalle. Niistä on sitten olemassa monenlaisia tangaversioita, mutta Motley Denimiltä on saatavana sitä perinteisempää mallia kolmen alushousun pakkauksessa, jossa ovat mukana yhdet mustat, yhdet tummansiniset ja yhdet harmaat alushousut. Näissä, kuten noissa tiukemmissakin boksereissa on vyötäisillä leveä kuminauhareunus, joka pitää housut hyvin kuosissaan.
Alusasujen valinnassa on viimeistään hyvä olla perillä omasta koostaan, sillä liian pienet alusvaatteet saavat olon tuntumaan joka lailla tukalalta. Jos eivät housut purista vyötäröltä jättäen ikävät punaiset painaumat, niin sitten ne puristavat suoraan nivusista ja se jos mikä voi pidemmän päälle olla haitallistakin. Monissa alusasupaketeissa on kokotaulukko, jota vertailemassa pääsee aika pitkälle. Alusasuillahan ei ole palautusoikeutta ollenkaan joten mieluummin sitä hankkii kerralla oikean kokoiset vermeet alle tai ylle, ettei tule hutiostoksia. Onneksi sentään Motley Denim ja heidän vaatevalmistajansa ovat erikoistuneet pukemaan juurikin isoja miehiä, joten tästä paikasta voi olla varma saavansa juuri sen kokoisia alusvaatteita kuin on tarvekin, aina kahdeksaan XL asti. Koska kyse on alusvaatteista, niin tottahan toki myös sukat kuuluvat heidän valikoimiinsa, ja ne saa kätevimmin hankittuina isoina pakkauksina, joihin kuuluu joko kolme tai kuusi paria mustia sukkia, jotka sopivat moneen menoon.