Tyylikkäät takit isoille miehille

fabric-100893_640Ihmiset ovat kautta aikojen käyttäneet takkeja. Jo luolamiesten aikaan tehtiin nahasta päällysvaatteita suojaamaan kylmyydeltä ja aikojen saatossa on nähty vaikka minkälaista takkimallia. Renessanssin aikaan niin naisten kuin miestenkin päällysvaatteet olivat kovin koristeellisia ja takkien pituus oli miehilläkin lähemmäksi polvea, ja kankaiden materiaalit olivat silkkiä, satiinia, sarkaa ja verkaa, niin kuin siinä tutussa lasten lorussa lauletaan.

Tänä päivänä takkeja löytyy erilaisia, eri käyttötarkoituksiin. Kylminä vuodenaikoine pohjolassa tarvitaan lämmintä ylle, mutta harrastettaessa jotakin ulkona voi takki olla hieman ohuempi mutta kuitenkin materiaaliltaan sellainen, että se pitää kantajansa lämpöisenä. Keväisin ja syksyisin tarvitaan hieman ohuempia materiaaleja, mutta ei ole pahitteeksi että ne silti ovat kosteuden pitäviä, sillä ilmat voivat olla kovin oikukkaatkin. Vaikka lenkille lähtiessä olisikin ollut suhteellisen hyvä keli, voi pieni syyssade iskeä puun takaa ja kastella läpimäräksi, jos takki päästää kaiken läpi. Myöskin rannikkoalueille ja veneillessä on hyvä jos takki pitää myös tuulta. Kesäaikaan puolestaan pärjää hieman ohuemmillakin takeilla.

Isojen miesten on ehkä vaikea löytää hyvin istuvia takkeja. On ikävää jos takki puristaa hartioilta eikä anna tarpeeksi liikkumavaraa tai pituus on mitoitettu aivan pieleen. Takin ostaminen voi olla turhauttavaa ja moni ehkä jättääkin sen tekemättä juuri siitä syystä, kun tuntuu, ettei mistään löydy tarpeeksi hyvää valikoimaa. Tai saattaa kulkea ikivanhassa rievussa juuri tästä samasta syystä ja antaa itsestään ehkä turhaankin hieman nukkavierun vaikutelman. Sitähän sanotaan, että vaatteet miehen tekevät ja jos muuten vaatetus on tiptop, on ikävä pilata se epäsopivalla takilla.

Mutta onneksi on yksi paikka joka rientää hätiin silloin kun takin koossa tarvitaan äksiä ja älliä enemmän mitä normikaupan valikoimista löytyy, nimittäin Motley Denim. He myyvät takkeja jokaiseen vuodenaikaan, jokaiseen tarpeeseen olit sitten etsimässä sporttista laskettelutakkia hiihtolomarinteisiin tai vuoretonta kesätakkia. Ja mitä olisikaan vaatekaappi ilman yhtä klassista vaatetusta, nimittäin farkkutakkia. Se kuuluu ehdottomasti jokaisen menevän miehen vaatekaapin vakiovarustukseen ja se onkin Motley Denimin suosituin takki, jota myydään niin kesällä kuin talvellakin. Eikä tässäkään takissa pihtailla kokojen määrässä, vaan sitä löytyy kokohaitarilla 1XL-8XL joten saa isompikin mies itsellensä kunnon farkkulookin päivitettyä. Ja mikä olisikaan parempi vaihtoehto kuin kunnon klassinen musta farkkutakki. Tai sininen, valinta on sinun.

Okei, kaikki eivät tykkää farkkukankaasta eivätkä käytä sitä materiaalia missään tapauksissa, joten silloin on harkittava jotakin muuta. Replica Jacket on tyylikäs 100 % puuvillainen takki kivoin yksityiskohdin, ja se sopii yhdistää niin suorien housujen kuin farkkujenkin kaveriksi. Takissa on neljä taskua edessä, kaksi rintataskua ja kaksi alempana ja vetoketju on piilotettu listan alle näkymättömiin. Pieni pystykaulus ja hihansuiden vetoketjut täydentävät trendikkään kokonaisuuden oli sitten alle puettu t-paita, pikee tai vaikka collegepaitakin, miksei jopa hupparikin menisi siellä alla huppu nostettua taakse kauluksen päälle.

Talvella voi ehkä joskus tuntua että takki on ulkona liikaa mutta silti olisi kiva saada jotakin tuulensuojaa ja lämmikettä villapaidan päälle. Duken musta liivi on tällöin mukava vetäistä päälle ja vetoketjun voi joko jättää auki tai laittaa kiinni, riippuen tilanteesta. Etutaskuihin saa mukavasti pikkuesineet kuten avaimet ja huulirasvan, sillä ulkona viimassa on tärkeä muistaa suojata myös huulet etteivät ne pääse rohtumaan. Laskettelurinteisiin on tietenkin pakko hommata Mark&Markin sporttinen laskettelutakki, jonka viiteen taskuun mahtuu kaikki rinteessä tarvittava. Päälliskangas on tuulenpitävää nailonia ja sisävuori unelman pehmeätä fleecekangasta. Ehdoton valinta siis rinteiden valloitukseen. Vinkkinä myös, että samaan sarjaan kuuluu tietenkin myös lasketteluhousut.

Motley Denim uusii mallistonsa kaksi kertaa vuodessa, aina sesongin mukaan, ja se todella tekee helpommin kaikille isoille miehille löytää jokin omaa silmää miellyttävä malli. Ja tietenkin juuri siinä isoissa koossa kun on tarvis.