Viisi sääntöä kuinka pukeutua oikein

7423941804_30e1e8e31dOli sitten pitkä tai pätkä, iso tai pieni mies, niin muutama sääntö pukeutumiseen liittyen on. Tai voidaanko puhua säännöstä, ehkä parempi nimitys olisi suositus mitä ei kannata tehdä ja mitä kannattaa. Tärkeintä varmaan kuitenkin on se, että vaatteet ovat ehjät ja siistit, ja jo tällä pääsee yllättävän pitkälle. Se on myös kanssakulkijoille, oli kyse sitten koti- tai työympäristöstä, paljon esteettisempää kun vaatteet eivät haise eikä tarvitse nähdä vastapuolen mahaa tai pakaroita rikkinäisten vaatteiden alta. Tietysti omasta hygieniasta huolehtiminen kuuluu tähän samaan kategoriaan. Siisti ulkonäkö lähtee huolitelluista hiuksista ja sheivatusta leuasta tai partakarvojen trimmauksesta.
Toiseksi tärkein sääntö on oikean kokoiset vaatteet. On yllättävää kuinka väärän kokoisissa vaatteissa ihmiset kulkevat ja sitä tapahtuu niin isojen kuin pientenkin keskuudessa. Okei, pienikokoisempaa ei ehkä haittaa se, että vaatteet ovat yhtä tai kahta kokoa liian isot mutta vastaavasti isompaa ihmistä luulisi jo ahdistavan itseäänkin jos vaatteet eivät istu. Se tuntuu myös itsetunnossa. Jokainen, joka on joskus ollut julkisella paikalla vaatteissa, jotka eivät tunnu hyvältä päällä, tuntee itsensä epävarmaksi ja aivan kuin ei olisi oma itsensä. Siksi on tärkeää valita oikean kokoiset vaatteet. Pukeutumalla oikein saa itsestään myös uusia puolia esiin, ja juuri pukeutumisella voi korostaa parhaita puoliaan ja piilotella niitä epäsopivia. Ja piilottamisella ei tässä yhteydessä tarkoiteta sitä, että laitetaan päälle tuplasti omaa kokoa isompi paita, jos halutaan piilotella vatsakumpua. Mitä luulet, MIHIN se huomio siinä tapauksessa keskittyykään? Eikä oikean kokoisten vaatteiden löytäminen tänä päivänä ole niin vaikeata, kiitos nettikaupan. Isommatkin miehet, jotka eivät löydä normikaupoista päällepantavaa, löytävät niitä verkosta ostamalla, koska siellä on erikoiskauppoja, jotka ovat erikoistuneet vaatettamaan isoja miehiä, kuten juuri Motley Denim. Verkkokaupasta löytyy mittataulukot, joihin omia mittoja vertailemalla löytyy ne oikean kokoiset trendikkäät vaatteet. Kun vaatteet istuvat hyvin, kuka tahansa näyttää hyvälle.
Kolmas sääntö koskee sitä, pidetäänkö paitaa housujen päällä vaiko ei. Se riippuu tilaisuudesta ja myös siitä, millaista paitaa pidetään. T-paita voi nyt aika roikkua farkkujen tai shortsien päällä, mutta kauluspaitaa pidettäessä siisteintä aina on laittaa se housujen kauluksen sisään. Siitä huolimatta, että halutaan peitellä jotakin. Koska vapaana roikkuva paita piilottaa ne oikeat mittasuhteet ja saa näyttämään tasapaksulta pökkelöltä.
Neljäntenä ”sääntönä” voisi hyvinkin mainita sen, että muotivirtaukset ovat todellakin vain muotivirtauksia, ei niitä ole tarkoituskaan noudattaa orjallisesti. Jos joku sanoo, että tämän kauden trendikuosi on kukikas, niin ei se tarkoita sitä että kaikkien tulee nyt vetää kukkapaidat päälle ja olla niin trendikästä. Tärkeintä on löytää se oma tyylinsä. Jos haluaa olla trendikäs ja piristää pukeutumistaan muodin mukaisesti, se suotakoon mutta ei kenenkään tarvitse kokea oloaan epämukavaksi vain sen takia, että muoti niin sanelee. Oman tyylin löytyminen voi olla vaikea juttu, mutta kun se sieltä löytyy, niin siitä on helppo pitää kiinni. Ei kaikkien tarvitse tykätä kaikesta.
Viides, olkoon se sitten sääntö tai lähinnä käsky on, että anna myös huomiota sille, mitä laitat jalkoihisi. Täydellisimmänkin puvun saa pilattua sillä, että jalkaansa iskee likaiset ja linttaan astutut nahkakengät. Tyylikkäinkin shortsilook saa murskaiskun kun sandaalien seuraksi jalkaan päätyvät myös sukat. Mutta toki rajoja voi rikkoakin, jos se kuuluu osana siihen omaa tyyliin.