Poolopaidat isoille miehille

4926667693_e88401e90cPoolopaidan nimi on hieman harhaanjohtava suomennos, sillä perinteisestihän poolopaitana tunnetaan paitamalli, jossa on joko yksinkertainen tai kaksinkertainen korkeampi kaulus, joka lämmittää myös kaulaa. Se, mitä poolopaidalla yleisemmin tarkoitetaan, voidaan kutsua myös pikeepaidaksi. Se on alun perin kehitetty tenniskentille, jossa alkuun tavattiin pelaajia ihan tavallisissa pitkähihaisissa kauluspaidoissa, hihat ylös käärittynä, kunnes heille kehitettiin uusi paitamalli 1920-luvulla, tunnetun muotitalo Lacosten toimesta. Sen materiaalina oli kangas nimeltä pikee, siinä oli lyhyt kovittamaton kaulus, jonka alla pari kolme nappia, lyhyet hihat ja paita oli ehkä takaa hieman pidempi kuin edestä.

Ja tänä päivänähän pikeepaitoja näkee niin urheilijoiden kuten juuri tennispelaajien kuin golffareidenkin päällä, puhumattakaan siitä miten yleinen siitä on tullut kaikkien muidenkin miesten päällä. Ja miksi ei olisikaan. Sen materiaali on pehmeää puuvillaa (voi olla muutakin), kaulus antaa sille pientä ryhtiä ja se on siisti niin arki kuin hieman juhlavammissakin tilaisuuksissa. Tällä ei tarkoiteta nyt mitään pukujuhlia, vaan ehkä hieman epävirallisempia. Ja pikeepaidat sopivat jokaiseen vartalomalliin, oli sitten pitkä tai pätkä, laiha luikku taikka hieman maskuliinisempi.

Myös Motley Denimiltä on saatavissa jos minkälaista poolo- tai pikeepaitaa, puhutaan niistä sitten sillä nimellä. Kaikille on tyypillistä sama lähtömalli, johon saadaan hieman eri näköä aplikaatioilla, kaulusten koristeraidoilla, hihojen merkeillä ja niin edelleen. Otetaan esimerkiksi Mish Mashin Warden-malli tarkempaan syyniin. Se on valmistettu 100 % puuvillasta, joka tekee siitä pehmeän ihoa vasten ja helpon pestä. Suosituslämpötila on 30 astetta, mutta puuvillahan on kestävää materiaalia, ja kestää kovempiakin lämpötiloja kuin mitä vaatteeseen on merkitty. Muista malleista poiketen ei tässä olekaan alaspäin kääntyviä kauluksia, vaan pienet kaulukset on nostettu pystyyn. Mutta nappilista tästäkin paidasta löytyy. Rinnassa on pieni brodeeraus ja hihansuut ja kaulus ovat samaa raidallista materiaalia. Paitaa löytyy kahdessa tyylikkäässä värissä.

Santa Monican pikeet puolestaan edustavat hieman urheilullisempaa tyyliä. Rinnassa on isompi Santa Monican Poloclubin brodeeraus ja lisäväriä tuodakseen on vielä hihansuihin painettu pelinumero, aivan kuin kyse oli oikeasti hevospoolon pelaajan paidasta. Näitä paitoja Motley Denimillä on neljää herkullista väriä ja kokoja aina 5 XL:ään asti. Toinen urheilullinen pikeepaitamalli on Loyalty & Faithin Branco Polo, joka myydään kätevässä kahden paidan pakkauksessa. Paidoissa on painatus keskittynyt hartialinjalle, joten jos ei halua kerätä huomiota keskivartaloonsa, on tämä paita onnen omiaan siihen. Lisää nuorekkuutta ja rokkihenkisyyttä saa nostamalla kaulukset pystyyn, mikäli näin haluaa.

Paitoja löytyy myös aivan yksivärisenä niille, jotka eivät niin koristeellisuudesta välitä. Rockfordin pikeet ovat aivan peruspaitoja, ilman mitään brodeerauksia ja raitoja ja painatuksia. Joku ehkä voi sanoa tylsiä, mutta se nyt on aivan makuasia. Rockfordin pikeet ovat 100 % puuvillaa, joka on miellyttävän pehmeätä ihoa vasten ja näissä paidoissa ainakin riittää kokovalikoimaa pukemaan isompikin mies. Ja ainahan yksiväriseen pikeeseen voi yhdistää jonkin muun värikkään yksityiskohdan, vaikkapa huivin. Tai antaa olla vain.

Aina puhutaan sitä, että isomman miehen tulisi välttää poikkiraitoja vaatteissaan mutta D555-tuotemerkin alta löytyy mm. Crispin mustavalkoraidallinen pikee, joka pukee kyllä isoakin miestä tyylikkäästi. Ehkä jos ei ole kovin pitkä, silloin kannattaa ehkä pysyä vaakaraidallisista paidoista kaukana koska ne voivat saada aikaan lyhentävän vaikutuksen, mutta pitkälle ja harteikkaalle miehelle ne ainakin kuvan puolesta sopivat vallan hyvin.

Motley Denimin mallistoissa on paljon erilaisia kuoseja, joista varmaan löytyy itselle sopiva. Eikä kannata missata tarjousta, jonka mukaan kolme paitaa irtoaa kahden hinnalla, halvin tulee kaupan päälle. Tarjous on voimassa toistaiseksi ja tarjoustuotteet on merkitty erikseen.