Asusteita isoille miehille

59088442_507e8620e7Moni mies voi olla sitä mieltä, ettei hän pue päälleen mitään asusteita. Mutta tietämättään hän pitääkin yllättävän paljon asusteita koko ajan, sillä eiväthän ne ole pelkästään sellaisia mitä ripustetaan ylle kuten korut. Asusteita ovat myöskin sukat, kengät, vyöt, solmiot.. sellaisia jokapäiväisiä juttuja, joita on niin tottunut käyttämään, ettei niitä oikein osaa mieltää miksikään erikoiseksi.
Loppujen lopuksi isojen miesten asusteet eivät eroa millään tavalla niistä, joita kaikki käyttävät. Sukat valitaan sen mukaan mikä on käytettävä muu vaatetus. Jos ollaan menossa lenkille, valitaan urheilusukat ja jos taas jalassa on pikkukengät, niin ei missään nimessä valita niitä tennissukkia, vaikka ne olisivat miten helposti siinä käden ulottuvilla. Ja missään nimessä, tämä on syytä muistaa, jos jalkaan laitetaan sandaalit, niin niiden pariksi ei valita mitään sukkia. Piste. Ei vaikka miten tuntuisi siltä, että hiekka on inhottavaa varpaiden välissä tai että uudet sandaalit eivät ole vielä muotoutuneet jalkaan niin hyvin, että ne olisivat mukavat ilman sukkia. Sandaalit yhdistettynä sukkiin on ehdoton nou nou, joka käänteessä. Johan sen Lenita Airistokin sanoi aikanaan.
Okei, nyt ollaan siis päästy jo sukista kenkiin. Kenkien valinnassa muu vaatetus ratkaisee mihin jalkineisiin päädytään. Jos ollaan menossa lenkkipolulle, niin totta kai luonnollinen valinta on silloin lenkkitossut. Jos taas jalassa on puvun housut, varmin valinta on siistit mustat tai ruskeat nahkakengät. Farkkujen kanssa ei ole niin väliä onko jalassa tennarit vaiko nahkakengät kunhan ne sopivat yhteen vaatetuksen kanssa. Shortsien kanssa voi olla muutama vaihtoehto. Joko tennarit yhdistettynä mataliin sukkiin, nilkkasukatkin näyttävät hieman epämääräisiltä rennoissa kengissä ja sandaalit ovat aina ok. Tärkeintä on aina se muu vaatetus. Vyön käyttö, jos sille on tarvetta, on paikallaan jos tuntuu, etteivät housut muuten pysy ylhäällä. Solmion valintaan vaikuttaa paidan valinta. Yksivärisen paidan kanssa sopii ehkä hieman hullutellakin solmion kanssa, mutta jos paidassa itsessään on jotakin huomiota vievää, silloin ehkä on tyytyminen yksinkertaisempaan solmioon. Jos on epävarma valinnoistaan, kannattaa mieluummin valita se hillitympi vaihtoehto. Solmio kuitenkin aina lepää näkyvillä vatsan päällä (jos sellainen kumpu siinä edessä on) joten välttääkseen huomion kiinnittyminen niihin epäkohtiin joihin EI halua huomiota, on silloin turha sitä huomiota siihen luoda.
Näin ollaankin näppärästi päästy niistä asusteista, joita ei monikaan siis asusteiksi miellä. Entäpä sitten ne toisenlaiset asusteet? Kesä tulee ja moni koristautuu haitallisia uv-säteilyjä vastaan aurinkolaseilla, kuten syytä onkin. Aurinko tekee ensinnäkin tuhoja ihmisen verkkokalvoille ja jatkuva siristely taas puolestaan lisää ryppyjä. Aurinkolasien valinnassa tietenkin oman pään muoto vaikuttaa siihen, millaiset lasit kullekin sopivat. Aurinkolasit on hyvä ostaa liikkeestä, jossa ammattitaitoiset myyjät kyllä osaavat suositella asiakkailleen ne sopivimmat mallit ja etenkin jos tarvetta on yhdistää aurinko- ja silmälasit, on optikko silloin paras paikka hommata silmiensä suojat. Ei ole yhtä ja ainoaa mallia, joka olisi vain isoille miehille. Mikä sopii toisen kasvojen malliin, ei ehkä sovikaan toiselle.
Kesällä on myös mukava suojata pää auringolta, etenkin jos hiukset alkavat olemaan ohentuneet päälaelta tai ne ovat leikattu lyhyeksi. Hattuihin pätee sama kuin laseihinkin, ei ole olemassa vain yhtä ja ainoata hattumallia, joka sopisi kaikille. Jonkun pää on kuin luotu pitämään lippalakkia, sitä perinteistä pyöreämpää mallia kun taas toisen päätä koristaa paljon paremmin army capin mallinen lippalakki, joka on hieman kulmikkaampi. Tänä päivänä monilla miehillä näkee lätsä-tyyppistä hattua ja se onkin todella trendikäs valinta, joka sopii useimmille. Hatuilla voi myöskin saada huomiota kiinnitettyä ovelasti johonkin muuhun sen sijaan, että se keskipiste olisi kantajan keskivartalossa. Hattujen kanssa on lupa hieman hullutellakin, jos siltä tuntuu. Moni tuntuu viihtyvän pipossa kesät talvet ja noh, jos ei oma pää sula moisen alla niin miksipä ei.
Kesä tulee ja suurta tarvetta huiveille ei enää ole, mutta ne ovat todella käytännöllisiä asusteita kaiken ikäisille ja kokoisille miehille. Materiaaleja löytyy ylellisistä kashmir-huiveista puuvillaan ja silkkiin ja periaatteessa huivinkin valinnassa vaikuttaa esimerkiksi käytettävä takki. Niitä, siis huiveja löytyy myöskin Motley Denimistä, ainakin talvikäyttöön.
Korut ovat myös suosittuja asusteita tänä päivänä, ja monissa tunnetuissa mallistoissa on miehillekin monia omia sarjoja, joissa yhdistellään esim. nahkaa ja metallia. Korujen kanssa voi helposti mennä hieman överiksi, ja mieluummin liian vähän kuin liikaa. Ei ole pakko kipata koko koruarsenaaliaan yhtä aikaa kaulaan ja ranteisiin, vaan valita tilanteeseen sopivat asusteet. Rentona kesäpäivänä on shortsien, sandaalien ja t-paidan kaveriksi mukava yhdistää vaikka ranteeseen jokin nahkaa ja metallia yhdistävä koru ja ehkä saman sarjan kaulakoru mutta that’s it. Ei muuta.
Eikä isojen miesten kannata missään nimessä väheksyä asusteiden, oli ne sitten koruja tai pukineita, käyttöä, sillä niillä juuri saadaan huomiota siirrettyä toisaalle.