Kuinka pukeutua tänä talvena

winter

Talvipukeutumisessa kannattaa tietysti ensimmäisenä pitää mielessä vaatetuksen varsinainen tarkoitus, eli ihmisen lämpimänä pitäminen. Riittävät lämpimät vaatteet, unohtamatta myöskään sopivia alusvaatteita ovatkin ehdoton asia talvipakkasilla. Varsinkin nuorisolla on joskus tapana väheksyä lämmintä pukeutumista, ja mm. pipo tai muu päähine jää helposti kotiin.

Talvipukeutuminen ei kuitenkaan tarkoita tyylikkyydestä tinkimistä, kuten mm. Voice.fi muoti-blogissa kerrotaan. Päinvastoin, näyttävät talvivaatteet saavat isonkin miehen näyttämään parhaimmillaan jopa majesteetilliselta, kun muistaa pari pientä vinkkiä pukeutumiseen. Esimerkiksi musta tai jokin muu tumma väri sopii näyttävään ja raamikkaan miehen pukeutumiseen mainiosti. Ulkona liikkuessa voi käyttää pitkän mallisia takkeja tai lyhempiä talvitakkeja, mielensä mukaan. Monien mielestä pitkät takit sopivat kuitenkin parhaiten isokokoisille miehille. Kerrospukeutumista kannattaa myös noudattaa, ja huolehtia, että myös alemmat vaatteet pitävät lämpöä hyvin. Napitettavat paidat ja puserot ovat siinä mielessä helppoja, että ne saa tarvittaessa kätevästi pois päältä, kun esim. siirrytään kylmästä ulkoilmasta sisälle lämpimään. Talvipukeutumiseen löytyy myös hyviä vinkkejä netistä, esimerkiksi Iltalehden blogista. On hyvä kuitenkin muistaa, että tyylistä ei tarvitse tinkiä lämpimyyden vuoksi.

Talvella pukeutuminen on erityisen tärkeää, ja vaatteita kannattaa kylmällä ilmalla pukea päälle kerroksittain. Kun käyttää laadukkaita ja luonnostaan hyviä lämpöä eristäviä materiaaleja, niin talvipukeutuminen kuitenkin onnistuu kuin luonnostaan, ja silloin voi keskittyä täysin rinnoin ulkoiluun kuulaassa talvisäässä.