Isojen miesten uima-asut

241620406_0d1047fb92Jo jonkun aikaa on miesten yleisin uimahousumalli ollut shortsit. Uimashortsien käyttö etenkin rannalla on täysin hyväksyttävää, mutta monet uimahallit ja kylpylät ovat saaneet päähänsä kieltää uimashortsien käytön vedoten hygieniasyihin. On totta, että uimashortseja käytetään monenlaisissa ympäristöissä, niin rannalla kuin urheilussakin, joten uimahallien kielto on täysin ymmärrettävää. Housujen mukana veteen kulkeutuu epäpuhtauksia kuten hikeä ja hiekkaa, ja saattaapa uimashortseista irrota myös nukkaakin, joka puolestaan tukkii veden puhdistusjärjestelmää. Mutta ei huolta, kaikki uimahallit eivät ole kiellon kanssa yhtä tiukkoja, koska sen on pelätty karkottavan etenkin nuoremmat miehet pois uima-altaista.
Jos mietitään isompien miesten uima-asuja noin yleisesti, niin monesti uimashortsit ovat armollisemmat isomman miehen kropalle kuin pikkuruiset uimahousut. Varmaan jokainen on rannalla, jos ei kotimaassa niin ulkomailla ainakin nähnyt isoja vatsakkaita miehiä jotka tuntuvat olevan kuin alasti, koska vatsan alta ei juuri uimahousuja erota. Tosin, vielä koomisempi malli oli miehillä entisaikaan, hieman lasten leikkipukua muistuttava haalarimallinen ratkaisu, joista on kyllä vaikea päättää kumpi mahtaakaan olla koomisempi näky miehen päällä, tämä haalari vaiko pikkuruiset uimahousut. Ja kaikkihan varmaan muistavat elokuvasta Borat tutut uimahousut, jotka lähinnä tosin olivat vain hauska vitsi. Niitä kyllä saa ostettuakin, jos joku nyt sellaiset haluaa, mutta ei tosin Motley Denimistä, koska heidän uima-asusteensa miehille ovat paljon paremman näköisiä.
Otetaan esimerkiksi D555 Yarrow-mallisto, joka tarjoaa miehille laadukkaita, toimivia uimashortseja. Värejä, joista valita, ovat sininen, tummansininen, royal, punainen sekä viininpunainen joten varmasti näiden joukosta löytyy se oma mieluinen väri. Kokoja löytyy niin yhdestä xl:stä aina kuuteen xl:ään asti, ja väristä riippuen uimashortseissa voi olla joko tehostetikatut saumat. Kaikkien materiaali on nopeasti kuivuva nylon, ja tarvittaessa shortsit voi pestä vaikka 40 asteessa pesukoneessa jos tuntuu, ettei suola- tai kloorivesi muuten lähde housuista pois. Kannattaa muuten ennen tilaamista ottaa omat mitat ja verrata niitä mittataulukkoon, sillä uima-asuilla (kuten ei myöskään alusvaatteilla) ole palautusoikeutta.
Tämän kesän trendikuosihan on kukikas, ja jos ei nyt heti ala itseään koristamaan kukkakuvioisilla paidoilla tai pitkillä housuilla, niin sen voi myös tehdä Duke Swim Shorts-malliston uimashortseilla. Kukkakuvioisia uimashortseja on mallistossa kahdet, joista toiset ovat kokonaan kukikkaat ja toisissa kukkakuosia on vain takaosassa. Kukikkaita shortseja löytyy kahta väriä, sinipohjaista taikka sitten viininpunaista. Myöskin sitä toista mallia on saatavissa kahtena eri värinä, mustana ja laivastonsinisenä. Riippuen miten trendikäs haluat olla, kummat uimashortsit vetäisetkään jalkaasi. Näitä uima-asuja löytyy myös niin ikään kokohaitarilla 1XL-6 XL ja materiaalina näissä on myöskin hyvin nopeasti kuivuva 100 % polyesteri ja konepesu 40 asteessa on sallittu. Etenkin kesäaikaan on mukava jos materiaali kuivuu nopeasti ja kesken rantasession on tarvetta piipahtaa vaikka terassilla, niin ei tarvitse peppu märkänä istua. Ja näissä uimakamppeissa kehtaa kyllä siellä terassillakin piipahtaa, jos niikseen tulee. Kunhan muistaa vetäistä päällensä myös jonkin sortin paidan, sillä kukaan ei tykkää terassilla jos vieruskaveri esittelee paljasta pintaa liian paljon. Duken uimashortseista löytyy myös reisi- ja takataskut, joten pysyy avaimetkin mukana menossa. Järveen tai mereen mennessä tosin kannattaa muistaa tyhjätä taskut, ettei vahingossa mene uimaan puhelin taskussa, sitäkin kuulemma on joillekin sattunut.
Kuten huomata saattaa, ei koko siis ole este uima-asujen valinnalle jos vaan tietää mistä hommata uima-asunsa, jotta pääsee leikkimään rantaleijonaa tänä kesänä. Valikoima on trendikästä Motley Denimissä eikä kesän ykköskuosia eli kukkiakaan ole unohdettu täysin kokonaan. Uima-asujen valinnassakin kannattaa muistaa ottaa ne omat mitat ja tehdä tilaus mittojen perusteella eikä arvioimalla, sillä liiat pienet housut ovat ikävät jalassa ja liian isot taas voivat tippua jalasta kun hypätään veteen. Eikä kukaan halua päätyä housut kintuissa veteen, niin saa tapahtua vain elokuvissa, ei tosielämässä.