Isojen miesten hupparit ja colleget

6889121206_99b55d1d0cJo keskiajalla vaatteisiin lisättiin huppu antamaan suojaa sen kantajalleen mutta varsinaisesti vasta 30-luvulla alkoivat huppareiden suosio kasvamaan. Huppari, svetari, collegepaita.. rakkaalla lapsella on monta nimeä vaikkakin huppari nyt tietysti voi olla nimi vain paidalla jossa on huppu. On mielenkiintoista miettiä miksi sitä kutsutaan juuri collegepaidaksi? Neulosta on nimeltään svetarineulosta, joka puolestaan tulee englanninkielen sanasta sweater. Ehkä juuri sen takia niitä kutsutaan college-paidoiksi koska niitä on totuttu elokuvissa näkemään college-opiskelijoiden päällä? Tiedä sitten. Mutta aivan mahtava vaatekeksintö sitten t-paidan jälkeen. Ja mikä olisikaan parempi asuste kesällä kun Suomen kesäyöt voivat olla koleita tai tarvitaan suojaa verenhimoisia hyttysiä vasten. Huppareita voi olla kahta mallia, joko ne ovat kuin collegepaitoja joissa on huppu tai sitten ne voivat olla takkimaisempia vetoketjuineen tai nappeineen. Mallista huolimatta, ne ovat suosittuja vaatteita ja moni varmaan muistaa kuinka niitä alkoi 70-luvusta lähtien näkymään mm. räppäreiden päällä tai kohtauksen Rocky-elokuvasta kun Sylvester Stallonen treenasi harmaassa collegehupparissaan.
Hupparit ja collegepaidat ovat siitä armollisia vaatteita, että ne sopivat jokaiselle. Ne tasoittavat hieman vartalon muotoja kunhan ei sorru käyttämään liian pieniä tai vastaavasti liian suuriakaan vaatteita, sillä se saa kantajansa näyttämään vieläkin isommalta kuin hän oikeasti olisikaan. Molempia vaatteita löytyy niin monenlaisissa kuoseissa ja printeissä ja yksityiskohdin kuin vain sopia toivoo, joten niillä on helppo ja nopea saada pientä piristävää lisää omaan pukeutumiseensa. Ja farkkujen kanssa etenkin collegekankaasta valmistetut hupparit ja paidat ovat ehdottomia. Mutta otsikostaan huolimatta, voi tähän kategoriaan kuulua myös muusta materiaalista valmistetut asusteet kuten neulotut svetarit ja slipoverit eli neuleet ilman hihoja. Ne ovat tyylikäs lisä suorien housujen ja kauluspaidan kaveriksi ja oikein valittuina värikokonaisuuksina todella näyttävä vaatekerta. Ne eivät vaadi enää lisukkeeksi kravattia, toki sellaisenkin voi lisätä jos tilanne sitä vaatii. Kunhan muistaa, että vaikka miten sujauttaisi kauluspaidan päälle slipoverin, niin kauluspaidan nappeja ei kannata jättää auki niin pitkälle kuin slipoverin kaulus sen sallii. Tällainen herra 47-tyylinen pukeutuminen ON aika tökeröä. Motley Denimiltäkin näitä slipovereita saa, Kam Jeansin musta neuleslipoveri v-kauluksella on trendikäs pari vaikkapa valkoiselle kauluspaidalle (tai mille tahansa muulle, mielellään yksiväriselle) ja suorille housuille tai farkuille. Tai jos vierastat slipovereita, on sama neule mallistossa myös pitkillä hihoilla.
D555 mallistosta asiakkaat löytävät sporttisia vaihtoehtoja, joko lenkkipolulle tai muuten vain vapaa-aikaan. D555 Quinten Hood Red pitää lämpiminä ulkoillessa ja sivutaskuihin mahtuu kaikki tarvittava mukaan. Tai Owen Baseball Jersey jos kaipaa hieman sporttisempaa lookia. D555 malliston paidoissa kaikissa on jokin näyttävä printti edessä ja ne ovat joko 100 % puuvillaa tai puuvillan ja polyesterin sekoitetta. Pitkät hihat pitävät lämpöisenä viileimpinäkin päivinä ja kokoja on aina kuuteen XL asti. Ja valitsemalla D555-malliston paidan, voi olla varma että kenellekään ei tule mielikuvaa, ettei tämän vaatteen kantaja ainakaan pysy trendeistä perillä.
Collegepaidasta monille tulee mieleen aivan tavalliset collegepaidat, joissa ei ole mitään printtejä ja huppuja ja vetoketjuja. Jos sellaista tekee mieli, niin kannattaa tsekata Rockfordin peruscolleget, joita on saatavissa useina eri väreinä (ainakin mustaa ja tummansinistä) ja koot näissä paidoissa riittävät kattamaan isommankin miehen eli suurin koko on 8XL. Samaa printitöntä mallia löytyy myös vetoketjullisena hupparina, jos enemmän tykkää tällaisesta hieman tavallisemmasta ja värittömämmästä mallista. Monilla isoille miehillä turhaan on hieman vaatimaton maku vaatteiden suhteen, sillä he eivät välttämättä halua tehdä numeroa vaatteistaan siinä pelossa, että kiinnittävät liikaa huomiota itseensä. Mutta välillä voi hieman hullutellakin ja jos osaa kiinnittää vastapuolen huomion johonkin tiettyyn kohtaan eli vaikkapa ylävartaloon, olkapäiden tasolle niin sen voi tehdä helposti vaatteilla, joissa huomio kiinnittyy ylemmäksi. Kamin 1977 Track Hood on juuri sopiva vaateparsi tähän, sillä hupparin juju on rinnuksen painatuksessa ja hupussa, joka lähtee pienestä kauluksesta. Värinä on hillitty harmaa ja materiaali on pehmoista 100 % puuvillaa.
Yksi tämän kesän muotikuosistahan oli suuret graafisemmat kuviot ja jos tekee mieli hieman hullutella, hyvä valinta siihen on JeansXL:n Tattoo Hood-niminen huppari, jossa kuten nimikin sanoo, liikutan tatuointien maailmassa. Kankaaseen on printattu erilaisia tatuointiaiheita, sydämiä ja pääkalloja mustalla pohjalla, joten tämän paidan kantaja jättää vain yhden kysymysmerkin: Onko myös paidan alla luvassa tatuointeja?